Economist: Συμβιβασμός ή καταστροφικό Grexit το δίλημμα του Τσίπρα

Για ένα αναπόφευκτο δίλημμα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος πρωθυπουργός κάνει λόγο ο Economist σε σημερινό (Τετάρτη) δημοσίευμά του. 

«Αργά ή γρήγορα ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει αντιμέτωπος με μια δύσκολη επιλογή: να κάνει πίσω στις απαιτήσεις του ή να ηγηθεί μίας καταστροφικής ελληνικής εξόδου (από το ευρώ)», εκτιμά ο Economist.

Προσθέτει, ότι ενδεχομένως η Άνγκελα Μέρκελ να κάνει μικρές υπαναχωρήσεις, ωστόσο, εκτιμά, ότι το βήμα αυτό θα γίνει δύσκολα από τη γερμανική πλευρά, καθώς το Βερολίνο θα σκεφτεί τη γερμανική κοινή γνώμη και τις ευρύτερες επιπτώσεις στα αντίστοιχα αντιμνημονιακό κινήματα όπως αυτό της Ισπανίας (σ.σ Podemos).

Το περιοδικό παρατηρεί ότι «για τις χώρες του βορρά η Ελλάδα έχτισε η ίδια τη δυστυχία της κάνοντας τρομερή κακοδιαχείριση, ενώ οι Έλληνες νιώθουν ότι έχουν χάσει τον έλεγχο της χώρας τους την οποία διοικεί πλέον η μισητή τρόικα».

Την πρόθεση της Ελλάδας να αντιπαρατεθεί με την ΕΕ καταδεικνύουν τόσο η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, όσο και η προειδοποίησή της προς την ΕΕ για τη δήλωσή της, κατά της Ρωσίας, σχολιάζει στο μεταξύ η εφημερίδα New York Times.


Πηγή: skai.gr