Oι Γερμανοί Βιομήχανοι προειδοποιούν τον Αλέξη Τσίπρα

Η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα δεν πρέπει να «ταράξει» την αξιοπιστία της Ελλάδας και να οδηγήσει τη χώρα σε «λάθος πορεία», τόνισε ο επικεφαλής των Γερμανών Βιομηχάνων, Μάρκους Κέρμπερ.

Ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων εξήγησε τη Δευτέρα ότι θα ήταν «καταστροφικό» εάν παρακωλύονταν οι μεταρρυθμίσεις μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο νικητής των εκλογών, Αλέξης Τσίπρας, δεν πρέπει να ταράξει την αξιοπιστία στην Ελλάδα τώρα», τόνισε.

Tο Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας της Κολωνίας καλεί τους Ευρωπαίους πολιτικούς- ως έσχατη λύση- να προσδιορίσουν σαφώς τη νομική διαδικασία αναφορικά με την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Η σημερινή έλλειψη νομικού κανονισμού θα οδηγούσε σε μια αποδιοργανωμένη έξοδο και κατά συνέπεια ιδιαίτερα επιβλαβή οικονομικά», προειδοποίησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Michael Huther. Εάν μια χώρα της ευρωζώνης απορρίπτει τις μεταρρυθμίσεις, είναι σημαντικό να μην δίνονται περισσότερα κεφάλαια διάσωσης σε αυτή, είπε.

Το Ινστιτούτο πρότεινε η Τρόικα να δημοσιεύει τακτικά μια έκθεση συμμόρφωσης στις μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός ποσοστού επιτεύγματος. Αν αυτό το ποσοστό πέφτει κάτω από ένα ορισμένο όριο, ο Huther προτείνει την επιβολή κατασταλτικών μέτρων.

Είπε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε, για παράδειγμα, να αποφασίσει να αρνηθεί τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ως εγγύηση. Το πολιτικό επίπεδο της νομισματικής ένωσης θα μπορούσε επίσης να αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να κόψει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα συνολικά, πρόσθεσε.
Πηγή: Πηγή: Euractiv.gr