Χαρδούβελης: Η τρόικα πρέπει να γυρίσει άμεσα στην Αθήνα

Η τρόικα «πρέπει να έρθει άμεσα στην Αθήνα και να κλείσει η διαπραγμάτευση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μετά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το Eurogroup της Δευτέρας, όπου, σύμφωνα με τα όσα έχει αφήσει να εννοηθούν ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μισέλ Σαπέν, θα εξετασθεί, το αν χρειάζεται να δοθεί επιπλέον χρόνος στην μετεκλογική Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι άλλωστε μια από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΕΚΤ για συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αν και οι αγορές ελληνικών ομολόγων, ούτως ή άλλως, δεν θα αρχίσουν πριν τον Ιούλιο.

Ο κ. Χαρδούβελης χαρακτήρισε θετικό γεγονός την απόφαση της Ευρωτράπεζας να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση.

Πέραν όμως του προγράμματος της ΕΚΤ, η Αθήνα αντιμετωπίζει οικονομικά «αγκάθια», 11 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να τακτοποιηθούν ως τον Μάρτιο, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», και συνεπώς το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι απαραίτητο για το «ξεπάγωμα» δόσεων στήριξης ύψους 7,2 δισ. που εκκρεμούν από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος γα το αποτέλεσμα των εκλογών.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr