New York Times: O ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το all inclusive

O Ντέιβιντ Φιλιπς, αναφέρουν οι New York Times,  κάνει περισσότερα από δέκα χρόνια τις διακοπές του στο Electra Palace της Ρόδου, all inclusive. Στο ξενοδοχείο υπάρχει και ελληνικό και κινέζικο εστιατόριο. Το ούζο, οι μπύρες και τα ελληνικά κρασιά ρέουν σε αφθονία. Στο κόστος των διακοπών του ο κ. Φίλιπς μπορεί αν θέλει να συμπεριλάβει και το κόστος της πτήσης του. 

«Μου αρέσει να πηγαίνω διακοπές εκεί που για μια βδομάδα ή δέκα μέρες δεν θα χρειάζεται να σκέφτομαι που θα φάω το επόμενο γεύμα», λέει ο 52χρονος κ. Φίλιπς, δημόσιος υπάλληλος από την Ουαλία.

Ο κ. Φίλιπς ίσως χρειαστεί να κάνει αλλού τις διακοπές του, γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.  

Αναταραχή στην τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας από προεκλογικές τοποθετήσεις, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των New York Times και αναφέρεται στις ιδιαιτερότητες της τουριστικής βιομηχανίας και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον ελληνικό τουρισμό η διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ανερχόμενος αριστερός συνασπισμός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις απεχθάνεται τις διακοπές all inclusive, και έχει υποσχεθεί να περιορίσει αυτού του είδους τις διακοπές, γεγονός που δημιουργεί εκνευρισμό στην τουριστική βιομηχανία που είναι το μόνο λαμπρό σημείο στην αναιμική ελληνική οικονομία», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει μια σειρά εμπρηστικών διακηρύξεων όπως η μη τήρηση των όρων του οικονομικού πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Η ελληνική τουριστική βιομηχανία, πιθανόν να μην βγει αλώβητη, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος».


Πηγή: Πηγή: New York Times