Βαρουφάκης: Θα αρχίσουμε έκδοση ομολόγων όταν το ελληνικό χρέος ξαναγίνει βιώσιμο

«Μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να κλείσει τη διαπραγμάτευση, ώστε να καταστήσει βιώσιμη την ελληνική οικονομία και να μπορεί να εκδίδει ομόλογα... Θα αρχίσουμε να εκδίδουμε ομόλογα όταν το ελληνικό χρέος ξαναγίνει βιώσιμο», τόνισε την Τετάρτη Στο Κόκκινο ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Δεν έχει σημασία βραχυπρόθεσμα αν θα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελληνικά ομόλογα γιατί η Ελλάδα δεν εκδίδει ομόλογα», τόνισε. 

«Η ερχόμενη Κυριακή είναι καθοριστικής σημασίας καθώς θα ξεκινήσει μια διαδικασία επίλυσης της κρίσης, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτό που θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο Μάριο Ντράγκι», πρόσθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε, δε, λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων του από τη μονταζιέρα της ΝΔ, η οποία επικαλέσθηκε συνέντευξη του στη Le Monde. «Παίζουν με τη Δημοκρατία (...) αυτό που δήλωσα ήταν «ότι πρέπει να σταματήσει ο θανάσιμος εναγκαλισμός της Ελλάδας με το χρέος, μεταξύ των πτωχευμένων τραπεζών και των πτωχευμένων καταναλωτών».

«Η διαστρέβλωση ήταν τέτοια που ο διάλογος χάνεται», είπε, αναφέροντας πως «η ΝΔ δεν έχει καμία έφεση στα θέματα δημοκρατίας, παίζει με τη Δημοκρατία».

Η απάντηση της ΝΔ

«Ο εμπνευστής του οικονομικού προγράμματος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε, πως αν η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία με την Τρόικα, τότε «ο θάνατος» είναι προτιμότερος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ξαφνικό θάνατο. Είναι έτοιμος να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία για να ικανοποιήσει τις εμμονές της ηγεσίας του.
Αυτή είναι η αλήθεια», τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.
Πηγή: skai.gr