Κλείσιμο

Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ: Δεν επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα του Spiegel για τα ελληνικά ομόλογα

«Κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνεται» σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο τα ελληνικά ομόλογα αναμένεται να μείνουν εκτός του προγράμματος αγοράς της ΕΚΤ λόγω χαμηλής αξιολόγησης. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το θέμα.

Σημειώνεται ότι το γερμανικό περιοδικό επικαλείται ενημέρωση του Μάριο Ντράγκι προς τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με το περιεχόμενο ανακοινώσεων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ την επόμενη Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου.

«Με βάση αξιόπιστες πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση μας τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel περί μη αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνονται» σχολιάζουν κύκλοι της Κουμουνδούρου.

«Το πραγματικό, όμως, ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο κ. Σαμαράς είναι να μας ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση του μπροστά στην επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ σχετικά με τα αποδοχή των ελληνικών ομολόγων, αλλά και την πρόθεση του κ. Ντράγκι να αυξήσει την ρευστότητα του ευρωσυστήματος» καταλήγουν.
Πηγή: skai.gr