Αμερικανικός τύπος: Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτειες εξόδου από το ευρώ

«Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναζωπυρώνουν εκ νέου την ανησυχία των αγορών», σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg, που αναλύει την πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου μετά τις δύο αποτυχημένες ψηφοφορίες για εκλογή ΠτΔ στο Κοινοβούλιο.

«Το ενδεχόμενο αποτυχίας και στην τρίτη ψηφοφορία (...) θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές, όπου αναμένεται να χάσει η κυβέρνηση που εφαρμόζει το σχέδιο διάσωσης και να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει κούρεμα του ελληνικού χρέους», σημειώνεται.

Ο Manish Singh, επικεφαλής επενδύσεων στην Crossbridge Capital, υποστηρίζει ότι «η επαναδιαπραγμάτευση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και θα αποτελέσει μια πραγματική δοκιμασία για την ΕΕ».

Σε άλλο δημοσίευμα του Bloomberg υπογραμμίζεται ότι «την ώρα που οι προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά για αποφυγή πρόωρων εκλογών οδηγούνται σε αδιέξοδο, οι πολίτες φαίνεται να αγνοούν τις προειδοποιήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για αναζωπύρωση των αναταράξεων».

Αναφορά στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα κάνει και η ιστοσελίδα CNN Money, με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Berenberg Bank, Holger Schmieding, να εκτιμά ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο μιας νέας βαθιάς κρίσης και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στην περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ