Στο χαμηλότερο επίπεδο από το «whatever it takes» έπεσε το ευρώ

Στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου από το απόγειο της ευρω-κρίσης, το καλοκαίρι του 2012, έπεσε σήμερα Τρίτη το ευρώ, με διεθνή μέσα ενημέρωσης να συνδέουν την πτώση με τη μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Το ενιαίο νόμισμα έπεσε στην ισοτιμία έναντι του αμερικανικού κατά 0,3% και έφτασε στα 1,2180 δολάρια ανά ευρώ, προτού ενισχυθεί ελάχιστα, φτάνοντας στα 1,2182.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωνε πως η αμερικανική οικονομία πέτυχε ανάπτυξη 5% στο τρίτο τρίμηνο, ποσοστό που αποτελεί υψηλό 11ετίας.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη ισοτιμία από τον Ιούνιο του 2012, όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να κάνει «οτιδήποτε χρειαστεί» για να σώσει το ευρώ.

Η κίνηση Ντράγκι σταμάτησε την ξέφρενη αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας, της τρίτης και της τέταρτης οικονομίας της ευρωζώνης, η οποία είχε προκαλέσει φόβους για επέκταση της ευρω-κρίσης στον «πυρήνα» της νομισματικής ένωσης.
Πηγή: skai.gr