Απορριμματοφόρο σκορπίζει τον θάνατο στη Γλασκώβη

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους στο κέντρο της Γλασκώβης, σύμφωνα με το Sky News, όταν όχημα συλλογής απορριμμάτων έπεσε πάνω σε πλήθος, περίπου στις 2.30 το απόγευμα τοπική ώρα.

Επικαλούμενο πηγές του, το τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρει πως πέρα από τους έξι νεκρούς υπάρχει και διψήφιος αριθμός τραυματιών, καθώς το περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή με καταστήματα όπου πολύς κόσμος πραγματοποιούσε τις χριστουγεννιάτικες αγορές του.

Πιστεύεται ότι τα θύματα και οι τραυματίες περίμεναν σε διάβαση για να διασχίσουν τον δρόμο προς την χριστουγεννιάτικη αγορά που έχει στηθεί σε κεντρική πλατεία της σκωτσέζικης πόλης, όταν χτυπήθηκαν από το όχημα.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες ο οδηγός του απορριμματοφόρου έχασε τον έλεγχο είναι ακόμα αδιευκρίνιστες. Κάποιες πρώτες αναφορές από τη Γλασκώβη αναφέρουν πως εξετάζεται η πιθανότητα έντονης αδιαθεσίας του οδηγού, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές και για σύγκρουση με τουλάχιστον ένα ακόμα όχημα.

Φωτογραφίες πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το όχημα να έχει σταματήσει την πορεία του έχοντας προσκρούσει σε παρακείμενο ξενοδοχείο.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο