Άμεση λύση σε τέσσερις «ανοιχτές πληγές» της ακίνητης περιουσίας ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

Την κατάθεση τροπολογίας ώστε να δοθεί άμεση λύση σε τέσσερις «ανοιχτές πληγές» της ακίνητης περιουσίας ζητεί από την κυβέρνηση η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων).

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία θεωρεί ως ιδιαίτερα θετική την ανακοίνωση για διετή αναστολή εφαρμογής του φόρου υπεραξίας, η οποία σε συνδυασμό τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3% και τον περιορισμό του "πόθεν έσχες" των αγοραστών ακινήτων στην πραγματική αξία αγοράς τους, που ήδη έχουν νομοθετηθεί. Πολύ θετικότερο θα ήταν, εξηγεί, αν γίνει και δεκτό το πάγιο αίτημά της για κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, θα βοηθήσει στην "νεκρανάσταση" της κτηματαγοράς, αλλά και της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ενόψει πολιτικών εξελίξεων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε άμεση διάλυση της Βουλής, ζητεί να έλθει άμεσα διάταξη στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο που να δίνει λύση στα τέσσερα προβλήματα των ιδιοκτητών ακινήτων της χώρας:

*Της ρητής φοροαπαλλαγής της ιδιοκατοίκησης,

*Των ανείσπρακτων μισθωμάτων έτους 2014,

*Της απόδοσης "επιχειρηματικής ιδιότητας" σε όποιο πολίτη κάνει 3 πωλήσεις ακινήτων, έστω και ελάχιστης αξίας, μέσα σε δύο χρόνια και

*Της αποποινικοποίησης της αντικειμενικής αδυναμίας πληρωμής του ΕΝΦΙΑ.
Πηγή: skai.gr