Λαπαβίτσας: Είναι δυνατόν να διαπραγματευτείς έχοντας αποκλείσει ενδεχόμενο δραχμής;

«Είναι δυνατόν να πας για διαπραγματεύσεις με ανθρώπους τόσο σκληρούς έχοντας αποκλείσει το ενδεχόμενο της δραχμής;» διερωτήθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας αναφερόμενος σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ο κ. Λαπαβίτσας διευκρίνισε ότι «όταν πας να διαπραγματευτείς πρέπει να έχεις όλα τα όπλα, θα πρέπει να έχει όλες τις προοπτικές, όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αν δεν τα έχεις δεν θα διαπραγματευτείς καλά.»

«Είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση μπροστά μας, και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες» επισήμανε ο οικονομολόγος, προειδοποιώντας ότι «η Ευρώπη θα θέσει την Ελλάδα προ σκληρού διλήμματος»

Όπως τόνισε, πρέπει να υπάρξει «Plan B», επαναλαμβάνοντας ότι «σε μια διαπραγμάτευση πας μην έχοντας αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο».

«Το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε έχει αποτύχει (...) Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τη διαπραγμάτευση» πρόσθεσε ο κ. Λαπαβίτσας. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι απειλεί ότι «ο λαός θα πέσει στο κεφάλι μας»

Πηγή: skai.gr