Κλείσιμο

Ανδρεάδης στον ΣΚΑΪ: Καταστροφικές συνέπειες από την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό

Τυχόν αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα έχει αυτοκτονικές και καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα, όπως δήλώσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, επικρίνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να διπλασιάσει τον συντελεστή του φόρου, από το 6,5% στο 13%, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε πως ο ΣΕΤΕ διαφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως προσφεύγει σε οικονομικά μέτρα καθότι δεν μπορεί να προβεί σε άλλες κινήσεις που θα ήταν επώδυνες πολιτικά.

«Τη στιγμή που απογειώνεται ο τουρισμός, η κυβέρνηση προτείνει στην τρόικα τον διπλασιασμό του ΦΠΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης, προσθέτοντας πως αν λειτούργησε ένας κλάδος στη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια, αυτός ήταν ο τουρισμός.

Συμπλήρωσε πως χάρη στον τουρισμό επετεύχθη άνοδος στο ΑΕΠ κατά μια μονάδα.

Τέλος, ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι η τρόικα από το 2010 θέτει θέμα να μην υπάρχουν εκπτώσεις στα νησιά, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως τα νησιά στις άγονες γραμμές και τα Δωδεκάνησα, που είναι δίπλα η Τουρκία και υπάρχει ανταγωνισμός.

Έκκληση στον πρωθυπουργό να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες απευθύνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Στην επιστολή του τονίζει πως σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία ο τουρισμός πήγε πολύ καλά, αντί να παρθούν μέτρα στρατηγικής και θεσμικής θωράκισής του, με στόχο την εξασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξής του, ενεργοποιούνται εκ νέου κοντόφθαλμα και εσφαλμένα μέτρα, τα οποία καταδικάζουν τον ελληνικό τουρισμό στη διολίσθηση στις παλιές ζοφερές ημέρες».

Υπενθυμίζεται πως στις 13:00 οι ξενοδόχοι παραχωρούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έκτακτη συνέντευξη Τύπου σχετικά με το ζήτημα του ΦΠΑ .
Πηγή: skai.gr