Κλείσιμο

Κλειστά χαρτιά και συγκρατημένη αισιοδοξία Χαρδούβελη για τρόικα

Συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά αρνούμενος να ανοίξει τα «ελληνικά χαρτιά» της διαπραγμάτευσης με την τρόικα εμφανίστηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης στη Βουλή, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος και έχει επέλθει συμφωνία σε σειρά θεμάτων, με στόχο να επιλυθούν και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες και να κλείσει η αξιολόγηση.

«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις υπάρχει συμφωνία σε μια σειρά από θέματα και επιδιώκουμε να επιλύσουμε και τις υπόλοιπες εκκρεμότητες. Η θέση μας είναι με πλήρη και τεκμηριωμένα επιχειρήματα, να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση με στόχο να κλείσει και η τελευταία αξιολόγηση. Θα επιτύχουμε να χαράξει μία νέα περίοδος με περισσότερη προοπτική για όλους και λιγότερα βάρη. Αυτός είναι ο εθνικός μας στόχος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί του προϋπολογισμού του 2015.

Απαντώντας στο αίτημα του Παναγιώτη Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ για ενημέρωση σχετικά με τις επαφές με την τριμερή, ο κ. Χαρδούβερλης αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του, λέγοντας λιτά πως σε μια διαπραγμάτευση «όταν είναι στη μέση δεν μπορείς να πεις εσύ τι γίνεται και να φανερώσεις τη στρατηγική σου. Δεν μπορώ εγώ στη μέση της διαπραγμάτευσης να πω αυτό είναι έτσι και το άλλο αλλιώς.

Συμπλήρωσε πως η ελληνική κυβέρνηση κάνει «σκληρή διαπραγμάτευση» προσθέτοντας πως η διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα «κάτι σημαίνει».

Νωρίτερα, ο κ. Χαρδούβελης, σημείωσε ότι τα χρόνια της απαισιοδοξίας και της κατάθλιψης πέρασαν και τώρα είναι καιρός να βλέπουμε τα πράγματα πιο σωστά και πιο λογικά. Προσέθεσε όμως πως «δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση και καμιά επανάπαυση».

Επί του προϋπολογισμού του 2015, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα, αφήνουμε σταδιακά πίσω μας τα δύσκολα χρόνια - δεν εννοώ ότι δεν θα έχουμε δυσκολίες - αλλά δε θα χειροτερεύουν τα πράγματα και ανοίγει δόμος για μια βιώσιμη οικονομία».
Πηγή: skai.gr - Πηνελόπη Γκάλιου