Χαρδούβελης: Το ΔΝΤ πιο σκληρό και αδιάλλακτο στο Παρίσι – Δεν κάνουν βήμα πίσω

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψε τις διαπραγματεύσεις του Παρισιού ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε «πηγαδάκι» βουλευτών της ΝΔ φωτογραφίζοντας την αδιαλλαξία κυρίως του ΔΝΤ.

«Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το ΔΝΤ. Δεν κάνουν βήμα πίσω και λειτουργούν σαν να μην τους ενδιαφέρει πως είναι και πως θα είναι το πολιτικό σύστημα στη χώρα» φέρεται να δήλωσε ο Υπουργό Οικονομικών συνομιλώντας με τους βουλευτές, και πρόσθεσε ότι «μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεων μας, όμως αυτοί θέλουν και το 1%».

Εξάλλου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς για τις διαβουλεύσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Καλά πήγε. Είχαμε πρόοδο. Δεν κλείσαμε τα θέματα. Συνεχίζουμε», ανέφερε, ενώ για το ενδεχόμενο παράτασης του ισχύοντος προγράμματος είπε ότι «μπορεί να υπάρξει για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα για τεχνικούς λόγους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα θα διατηρήσει σε ισχύ το υφιστάμενο πρόγραμμα βοήθειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και θα προσφύγει σε αυτό σε περίπτωση ανάγκης, ξεκαθάρισε στο μεταξύ ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς που συμμετέσχαν στις διαπραγματεύσεις με την τριμερή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν θα χρειαστούμε νέο δάνειο, καθώς υπάρχουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα του ΔΝΤ που λήγει το 2016 «το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αν έχουμε ανάγκη.»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε ανοιχτό επίσης το ενδεχόμενο παράτασης «λίγων ημερών ή εβδομάδων» στο υφιστάμενο πρόγραμμα για τεχνικούς λόγους.

Σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ζυγισμένες κουβέντες συνέστησε προς πάσα κατεύθυνση ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Πηγή: skai.gr - Πηνελόπη Γκάλιου - ΑΜΠΕ