Σταϊκούρας: Απαιτείται σοβαρότητα και ζυγισμένες κουβέντες για τις διαπραγματεύσεις

Σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ζυγισμένες κουβέντες συνέστησε προς πάσα κατεύθυνση ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2015 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «η τρέχουσα διαπραγμάτευση εμπεριέχει λεπτές πτυχές, είναι σύνθετη και σκληρή» και τόνισε ότι «η κυβέρνηση υποστηρίζει αποφασιστικά και τεκμηριωμένα τις ρεαλιστικές θέσεις της και επιδιώκει και εργάζεται ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν από την τρόικα η τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος και να συναποφασισθεί με τους εταίρους το πλαίσιο συνεργασίας για την επόμενη μέρα. Σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης απαιτείται από όλους μας σοβαρότητα, υπευθυνότητα, διορατικότητα μετρημένες και ζυγισμένες κουβέντες» κατέληξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Εξάλλου, επί του προϋπολογισμού του 2015, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «ο προϋπολογισμός του 2015 είναι ένας δημοσιονομικά ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, που εδράζεται για μία ακόμη χρονιά σε ρεαλιστικές εκτιμήσεις και προβλέψεις, που καταγράφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την επίτευξη του σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος, που επιβεβαιώνει όχι μόνο την ανάκαμψη αλλά και την ανάπτυξη της οικονομίας, που περικλείει τις πρώτες στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, που ενσωματώνει σημαντική μείωση της ανεργίας» ενώ υπογράμμισε τη συνέχιση των προσπαθειών της κυβέρνησης «για να βγει η πατρίδα όσο γίνεται πιο γρήγορα, συνετά, με το μικρότερο δυνατό κοινωνικό κόστος, από το ανηφορικό τούνελ και το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί».
Πηγή: skai.gr