Bloomberg: Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία για την επιστροφή της τρόικα

Δεν έχει ακόμα οριστεί η ημερομηνία επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του πρακτορείου Bloomberg από το Παρίσι, όπου ολοκληρώθηκαν οι διήμερες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής αποστολής και της τριμερούς.

Σύμφωνα με την ίδια ανταπόκριση, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα υποστήριξε πως οι επαφές μεταξύ των δυο πλευρών θα συνεχιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από περισσότερες από 14 ώρες συζητήσεων στη γαλική πρωτεύουσα υπήρξε σύγκλιση σε αρκετά θέματα, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες.

Κατά τις ίδιες πηγές, βασική αιχμή των αποκλίσεων παραμένει το δημοσιονομικό κενό του 2015, το οποίο, πριν τις διαπραγματεύσεις, η τρόικα υπολόγιζε στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Από την πλευρά της, η ελληνική αποστολή επιχειρηματολογεί πως τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και υλοποιούνται καλύπτουν το κενό, θέση που φαίνεται και στον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με προγενέστερη ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών, η ελληνική πλευρά υποστήριξε σε όλα τα θέματα τις θέσεις της και κατέθεσε τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε μια επίμονη και σκληρή διαπραγμάτευση.

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επιτυχημένη ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, δεδομένου ότι ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχει διαμηνύσει πως το «κλείσιμο» της αξιολόγησης είναι προϋπόθεση προκειμένου να αρχίσουν οι συζητήσεις για τη μετά μνημόνιο εποχή και τη νέα σχέση των δανειστών με την Ελλάδα.

Έως τώρα πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για καθορισμό της ημερομηνίας επιστροφής της τριμερούς στην Αθήνα.
Πηγή: skai.gr