Σκρέκας: Υπάρχουν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά για τους Άραβες επενδυτές

Για ευκαιρίες επενδύσεων για τους Άραβες επενδυτές στην Ελλάδα, αλλά και για δυνατότητες ανάπτυξης των διμερών εμπορικών ανταλλαγών με την ΕΕ και τη χώρα μας ειδικότερα, χάρη στη γεωγραφική θέσης της Ελλάδας, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας σε εκδήλωση του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου.

"Άραβες επενδυτές είναι φυσικό να διαβλέπουν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά. Τους καλοδεχόμαστε και δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά με ασφάλεια" σημείωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Όπως επισήμανε ο κ. Σκρέκας, λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας που είναι το σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αποτελεί την πύλη εισόδου των αραβικών χωρών προς της Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε ότι οι διμερείς εμπορικές ανταλλαγές βρίσκονται σε καλό επίπεδο, όμως μπορούν να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι το 2013 οι εισαγωγές της Ελλάδας από τις αραβικές χώρες έφτασαν τα 3,5 δισ. ευρώ και αποτελούν περίπου το 7,6% του συνόλου των εισαγωγών μας. Την ίδια χρονιά, οι ελληνικές εξαγωγές προς αραβικές χώρες ανήλθαν σε 3,3 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 12,4% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.

"Γνωρίζω πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις αραβικές χώρες, ιδίως σε τομείς όπως οι κατασκευές, οι τηλεπικοινωνίες, το εμπόριο και η ναυτιλία ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον Αράβων επιχειρηματιών να επενδύσουν στην Ελλάδα ιδίως σε τομείς όπως είναι η ενέργεια και ο τουρισμός" είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr