Κλείσιμο

Χωρίς εκπλήξεις εκδόθηκε η εγκύκλιος Σαββαΐδου για τις ληξιπρόθεσμες

Χωρίς εκπλήξεις δημοσιεύτηκε σήμερα Παρασκευή σε ΦΕΚ η πολυαναμενόμενη εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου που θέτει σε εφαρμογή ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο σε έως και 100 δόσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση, υποχρεωτικά υπάγεται σε ρύθμιση «το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής».

Μετά από επιλογή του οφειλέτη υπάγονται σε ρύθμιση i) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή, ii) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

Η σχετική εφαρμογή που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις των φορολογουμένων αναμένεται να ανοίξει την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη.

Υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις αιχμές της διαφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα.
Πηγή: skai.gr, Νίκος Φιλιππίδης, ΑΜΠΕ