Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια επιβάτες της Aegean Airlines

Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν με τα αεροσκάφη της Aegean στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της εταιρείας μετά την εξαγορά της Olympic Air.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Ευτύχιο Βασιλάκη, είναι η πρώτη φορά που ελληνική αεροπορική εταιρεία μεταφέρει περισσότερους από 10 εκατομμύρια επιβάτες, δεδομένου ότι η δεύτερη καλύτερη επίδοση ήταν τα 7 εκατομμύρια.

Η ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης στην αεροπορική αγορά σε συνδυασμό με την επιστροφή της Aegean στην κερδοφορία τα τελευταία δύο έτη, θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσθέσει έξι νέα αεροσκάφη, Airbus A320/321, στον στόλο της το 2015, ανεβάζοντας τον αριθμό των αεροπλάνων στα 56.

¨Όπως είπε ο κος Βασιλάκης, στόχος της εταιρείας είναι έως το 2023 να έχει 70 αεροσκάφη και να μεταφέρει 14 με 15 εκατομμύρια επιβάτες.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξαγοράς των Κυπριακών Αερογραμμών, ο αντιπρόεδρος της Aegean τόνισε ότι "ενδιαφέρει την εταιρεία η ανάπτυξη από την Κύπρο". Πρόσθεσε ωστόσο, ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πως θα αναπτυχθεί η εταιρεία από την Κύπρο, αν δηλαδή θα το κάνει αυτό μέσω μίας ενδεχόμενης συνεργασίας με τις Κυπριακές αερογραμμές ή με κάποιο άλλο τρόπο.

Ο κος Βασιλάκης ξεκαθάρισε ακόμα ότι η θυγατρικής της Aegean, Olympic Air, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με το δικό της όνομα.

Σε ό,τι αφορά το μήνυμα που έστειλε ο αντιπρόεδρος της Aegean προς το πολιτικό σύστημα της χώρας, αυτό συνοψίζεται στο ότι ο τουρισμός ενώνει. "Αλίμονο αν ο οποιοσδήποτε σημερινός ή αυριανός πιθανός διαχειριστής της χώρας δεν αντιληφθεί ότι ο κλάδος που του δίνει αύξηση 10%-15% σε έσοδα το χρόνο και που τραβάει σήμερα μπροστά την ελληνική οικονομία με τις ενέργειες και τις προσπάθειες των φορέων των ιδιωτικών αλλά και του κράτους αυτήν την περίοδο, αλίμονο αν δεν καταλάβει ότι πρέπει να τις συνεχίζει," είπε ο κος Βασιλάκης.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας