ΥΠΟΙΚ: Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα

Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα έρθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών, τόνιζαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδοντας τα σενάρια περί εμπλοκής με την τρόικα.

«Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη ημερομηνία άφιξης της τρόικας στην Ελλάδα» ανέφερε πάντως ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. «Η προληπτική γραμμή στήριξης ίσως να είναι η καλύτερη η οδός για την Ελλάδα, καθώς απέχει ακόμη από την αποκλειστική χρηματοδότησή τις από τις αγορές» τόνισε ο Τζέρι Ράιτ.

Σημειώνεται ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης συμμετείχε επί δίωρο στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου, και ενημέρωσε τους δυο πολιτικούς αρχηγούς για τις χθεσινές (Τετάρτη) συνομιλίες του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο όπως έγινε γνωστό, στη σύσκεψη των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Χαρδούβελη έγινε συζήτηση για τις ελληνικές θέσεις στην επικείμενη διαπραγμάτευση με την τριμερή, και εντός των ημερών θα ενημερωθεί σχετικά και το ΔΝΤ για να καθοριστεί η ημερομηνία άφιξης της τρόικας.

Μετά την αποχώρηση του υπουργού Οικονομικών, οι κυβερνώντες εταίροι συζήτησαν και για τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας όπως το Κυπριακό, και τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας.

Δεν υπήρξε κάποια συμφωνία για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον γερμανό ομόλογό του, χθες Τετάρτη στο Βερολίνο, ανακοίνωσε στο μεταξύ την Πέμπτη το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ