Βερολίνο: Καμία συμφωνία για περαιτέρω βοήθεια στη συνάντηση Χαρδούβελη-Σόιμπλε

Δεν υπήρξε κάποια συμφωνία για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χθες Τετάρτη στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, Φρανκ Πολ Βέμπερ, επιβεβαίωσε πως τέθηκε επί τάπητος η πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά διέψευσε δημοσιεύματα που ήθελαν την Αθήνα να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της Γερμανίας για έξοδο από όλα τα προγράμματα στήριξης.

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ τόνισε πως η συνομιλία δεν είχε δεσμευτικό χαρακτήρα και ολοκληρώθηκε «χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Η αποδοχή των μεταρρυθμίσεων από τον ελληνικό λαό η καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Ελλάδας δήλωσε μετά τη συνάντηση, σε συνέντευξη του στην Deutsche Welle, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

«Μπορεί κανείς να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά για να έχουν συνέχεια θα πρέπει να γίνουν ‘κτήμα’ του λαού. Θα γίνουν κτήμα εάν ο κόσμος δει λεφτά στη τσέπη του και επιτέλους καταλάβει ότι όλη αυτή η προσπάθεια είχε ένα αίσιο τέλος», τόνισε ο κ. Χαρδούβελης.

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή προληπτική γραμμή στήριξης που διαπραγματεύεται η Αθήνα, για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος βοηθείας, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι πιστωτές θα εξακολουθούν να έχουν «μοχλούς πίεσης».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ