Κλείσιμο

Η Μέρκελ χαιρετίζει το πακέτο επενδύσεων για την ανάπτυξη που πρότεινε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Το οικονομικό πακέτο ανάπτυξης των 300 δισεκ. ευρώ, για την τριετία 2015-2017, που πρότεινε ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χαιρέτισε την Παρασκευή η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην Σύνοδο Κορυφής των «28» στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε η καγκελάριος το πρόγραμμα ανάπτυξης θα παρουσιαστεί στην επόμενη Σύνοδο που θα γίνει το Δεκέμβριο. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στην αξιοποίηση και επένδυση των πόρων, δήλωσε η Καγκελάριος.

Όπως είπε κατά την συνέντευξη Τύπου, παρότι δεν έχει ακόμη οριστεί ποιοι τομείς θα ενισχυθούν από το επενδυτικό πρόγραμμα η ίδια πρότεινε την ψηφιακή οικονομία και την εκπαίδευση.

«Ανέφερα στη Σύνοδο την ψηφιοποίηση της οικονομίας και την εκπαίδευση ως υπό ενίσχυση τομείς», δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, επειδή έκανε σαφές στους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ, στη Σύνοδο Κορυφής ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να διαδραματίσουν έναν ρόλο για να δοθεί μια ώθηση στην οικονομία της ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι αυτή είναι η πρόθεσή τους.

Πηγή: skai.gr