Ευχαριστίες Μέρκελ σε Ντράγκι για τις παραινέσεις του για ώθηση της ευρωοικονομίας

Ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι απηύθυνε την Παρασκευή η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επειδή έκανε σαφές στους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ, στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να διαδραματίσουν έναν ρόλο για να δοθεί μια ώθηση στην οικονομία της ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι αυτή είναι η πρόθεσή τους.

"Είμαι ευγνώμων στον Μάριο Ντράγκι επειδή και πάλι αντικατόπτρισε τις σκέψεις μας" είπε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες. "Η νομισματική πολιτική μπορεί να κάνει κάποια πράγματα, αυτή είναι η δουλειά της ανεξάρτητης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όμως αν η δημοσιονομική πολιτική δεν αντιδρά ταυτοχρόνως, εάν δεν βελτιώσουμε την οικονομική πολιτική μας, την ανταγωνιστικότητα και το επενδυτικό κλίμα, τότε δεν πρόκειται να βγούμε από αυτή τη μη ικανοποιητική κατάσταση" πρόσθεσε η Μέρκελ.

Σύμφωνα με την καγκελάριο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν "τη σαφή πρόθεσή τους" να τα κάνουν όλα αυτά για να αντιμετωπίσουν την αδύναμη οικονομία.

Όταν ερωτήθηκε συγκεκριμένα για τις σχέσεις της κυβέρνησής της με τον Ντράγκι, η Μέρκελ απάντησε: "Η ΕΚΤ ενεργεί ανεξάρτητα και για μας στη Γερμανία αυτό είναι πολύ σημαντικό, όμως θέλω να πω με σαφήνεια ότι πραγματικά εκτιμώ τον τρόπο με τον οποίο ο Μάριο Ντράγκι συμμετέχει στις συζητήσεις για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και ότι σήμερα είπε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί σε ό,τι αφορά τον στενότερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής".

"Ποντάρω στην καλή συνεργασία με την ΕΚΤ στους τομείς που αφορούν εμένα και όλους μας ως ηγέτες", κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Πηγή: skai.gr