Αυστριακός οικονομολόγος: Έλληνες και Πορτογάλοι σε καλύτερη θέση από την Αυστρία!

Εκπλήσσει ο γνωστός αυστριακός οικονομολόγος και νέος πρόεδρος του Αυστριακού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, Μπέρνχαρντ Φέλντερερ, ο οποίος σε σημερινή (Σάββατο) συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» δηλώνει ότι «Έλληνες και Πορτογάλοι είναι σε καλύτερη θέση από την Αυστρία».

«Η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν σταθεί και πάλι στα πόδια τους, και οι Πορτογάλοι και οι Έλληνες, στους οποίους επιβάλαμε σκληρά προγράμματα, είναι σε καλύτερο δρόμο από ό,τι εμείς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αυστριακός.

Η Ισπανία παρουσιάζει ανάπτυξη 2%, όχι γιατί λαμβάνει βοήθεια, αλλά γιατί έχει γίνει ανταγωνιστική και κάνει καλύτερες εξαγωγές τονίζει, διευκρινίζοντας πάντως πως φυσικά οι χώρες αυτές δεν έχουν λύσει ακόμη πολλά προβλήματα, όπως στην αγορά εργασίας και στον τραπεζικό τομέα.

Ο Μπέρνχαρντ Φέλντερερ εκτιμά ως ανησυχητική εξέλιξη το γεγονός, όπως λέει, ότι η αυστριακή παραγωγή δεν αυξάνεται πλέον ούτε κατά μία ποσοστιαία μονάδα το χρόνο, ενώ θεωρεί πως η εξοικονόμηση πόρων στη χώρα του μπορεί να επιτευχθεί μέσα από περικοπές στις επιδοτήσεις ή στις συντάξεις.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ