Μηταράκης: Να επικοινωνήσουμε στις αγορές ότι ήρθε το φυσικό τέλος του μνημονίου (video)

Το φυσικό τέλος του μνημονίου έχει έρθει και καθήκον μας είναι να το επικοινωνήσουμε στις αγορές, υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.

«Η Ελλάδας πρέπει να πείσει ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα ρίσκο αναχρηματοδότησης» επισήμανε στο Βloomberg ο υφυπουργός Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, η Ελλάδα προετοιμάζει τη μετάβαση στη μεταμνημονιακή εποχή, «όχι με βεβιασμένες, μονομερείς ενέργειες, αλλά σε πλήρη συνεννόηση με τους θεσμικούς μας εταίρους».

Συνομιλούμε με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τόνισε ο έλληνας υφυπουργός, «ώστε να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα ρίσκο αναχρηματοδότησης στο επόμενο διάστημα».



Παράλληλα, δήλωσε ότι «το δίλημμα “άρση λιτότητας για τον λαό ή συνέχεια του προγράμματος για τις αγορές” ουσιαστικά δεν υπάρχει», γιατί είναι πλασματικό. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, τεκμηριώνεται από τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό του 2015, που συγκλίνει με το πρόγραμμα και συμπεριλαμβάνει φοροελαφρύνσεις.

«Οι βασικοί οικονομικοί δείκτες της Ελλάδος βελτιώνονται, έχουμε λάβει εύσημα για το σκέλος των μεταρρυθμίσεων που έχουμε υλοποιήσει και η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις, διατηρώντας τα πρωτογενή πλεονάσματα» σημείωσε ο υφυπουργός.

Αναφερόμενος εξάλλου στις εκλογές, σχολίασε ότι «έχουμε εθνικές εκλογές το 2016 και η άποψη της κυβέρνησης είναι ότι από την παρούσα βουλή μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ