Κλείσιμο

Σαπέν: Η Ελλάδα πρέπει να είναι «προσεκτική» αν βγει από το πρόγραμμα του ΔΝΤ

Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι «προσεκτική» αν τελικά αποφασίσει να τερματίσει πρόωρα το δανειακό πρόγραμμα του ΔΝΤ, καθώς η προσβασιμότητα στις αγορές με αποδεκτά επιτόκια δεν είναι κάτι δεδομένο σε βάθος χρόνου, προειδοποιεί ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μέσω συνέντευξής του στο πρακτορείο Bloomberg.

«[Η Ελλάδα] έχει κάνει πολλές προσπάθειες και σήμερα βρίσκεται σε μια κατάσταση που είναι πολύ ευκολότερη [σε σχέση με το παρελθόν]. Έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις αγορές [χρέους], όμως αυτό πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο, καθότι αυτό που είναι δυνατό σήμερα δε θα είναι απαραίτητα εφικτό σε έξι μήνες ή ένα χρόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες τοποθετήσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου από κάποιον από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να εξέλθει πρόωρα από το πρόγραμμα του Ταμείου (που κανονικά λήγει το Μάρτιο του 2016) και να καλύπτει τις ανάγκες της από τις αγορές το 2015.

Η σχέση της Ελλάδας με το ΔΝΤ θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ