ΥΠΑΑΝ: Στις 100 δόσεις η συμφωνία με την τρόικα για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

Στις 100 δόσεις φέρεται να "κλειδώνει" η συμφωνία με την τρόικα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ΔΟΥ, όπως ανάφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Eιδήσεων, επικαλούμενος δηλώσεις πληροφορίες στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης που μετέχουν στα τεχνικά κλιμάκια της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα
με πληροφορίες, από τα ίδια στελέχη, η τρόικα δεν κάνει δεκτή την αρχική εισήγηση της ελληνικής πλευράς για 120 δόσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών, ενώ αναμένει την πλήρη ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμογής του μέτρου στα δημοσιονομικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεδομένου ότι η συνολική ρύθμιση θα προβλέπει, παράλληλα, «κούρεμα» έως και στο 90% των προσαυξήσεων και των προστίμων. Φέρεται ωστόσο να είναι σύμφωνη ώστε το πλαφόν αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο να οριστεί τελικά στις 100 δόσεις.

Πάντως, σημειώνεται ότι, ήδη η κυβέρνηση έχει δεχθεί ότι θα υπάρχει "επίβλεψη ορθής εφαρμογής" της ρύθμισης από την τρόικα.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας έχει συνάντηση με τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, ενώ την Παρασκευή με τους επικεφαλής της τρόικας.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ