Αυστρία: Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας ανάμεσα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις 4,7%, εξακολουθεί να καταγράφει η Αυστρία, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία για τον Αύγουστο που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, το μέσο ποσοστό ανεργίας στο χώρο της ΕΕ είναι στο 10,1% και στην Ευρωζώνη στο 11,5%.

Την Αυστρία ακολουθεί η Γερμανία, η χώρα με τη δεύτερη μικρότερη ανεργία (4,9%), η Μάλτα στην τρίτη θέση (5,9%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν η Ελλάδα (27%), η Ισπανία (24,4%) και η Κροατία (16,5%).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Αύγουστο συνολικά 24,642 εκατ. άνθρωποι ήταν άνεργοι και από αυτούς 18,326 εκατ. στον χώρο της Ευρωζώνης, ενώ σε σχέση με τον Ιούλιο ο αριθμός των ανέργων στην μεν ΕΕ φέρεται να μειώθηκε κατά 134.000 στη δε Ευρωζώνη κατά 137.000.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας πανευρωπαϊκά, η πολιτική ηγεσία στην Αυστρία επισημαίνει πως η αυστριακή αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική, παρ' όλες τις διεθνείς αναταράξεις και τη μειούμενη οικονομική δυναμική.

Μάλιστα οι αυστριακές επιχειρήσεις βρίσκονται σε ανάκαμψη, επωφελούμενες του εγχώριου οικονομικού τοπίου, με αποτέλεσμα να προσφέρουν περισσότερες θέσεις εργασίας από ότι το προηγούμενο έτος.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ