Σε ισχύ παραμένουν οι Ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Σε ισχύ παραμένουν, μέχρι νεοτέρας, οι οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, καθώς οι Βρυξέλλες έκριναν πως η συμφωνία για εκεχειρία δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα πλήρως, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη εκπρόσωπος της Ε.Ε., Μάζα Κοσίγιαντσιτς.

Πρεσβευτές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες σημείωσαν πως παρά τις «ενθαρρυντικές εξελίξεις» από τις 5 Σεπτεμβρίου, οπότε τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία μεταξύ του Κιέβου και των ρωσόφιλων ανταρτών για διμερή κατάπαυση του πυρός, τμήματα της συμφωνίας δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί όπως πρέπει.

Η εκπρόσωπος κ. Κοσίγιαντσιτς προσέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξετάζει εκ νέου το ενδεχόμενο άρσης ή χαλάρωσης των κυρώσεων «αν το επιτρέπει η κατάσταση επί του πεδίου».

Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις έχουν ως στόχο ρώσους αξιωματούχους αλλά και επιχειρήσεις στους κλάδους των τραπεζών, της Άμυνας και της τεχνολογίας.

Ως αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις η Μόσχα έχει επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές ευρωπαϊκών οπωροκηπευτικών και κρεατικών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ