Ρέγκλινγκ: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο - Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται νέο κούρεμα, υπογράμμισε την Τρίτη ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου “Die Deutschland Illusion" (Η γερμανική ψευδαίσθηση) στις Βρυξέλλες.

Όπως επισήμανε, οι τρέχουσες αποφάσεις του Eurogroup έχουν φέρει το χρέος σε ικανοποιητικό επίπεδο, και το μόνο που μένει είναι η Ελλάδα να συνεχίσει «χωρίς υπαναχωρήσεις» τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, όντας η πρώτη σε μεταρρυθμίσεις ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι τρέχουσες αποφάσεις του Eurogroup έχουν φέρει το χρέος σε ικανοποιητικό επίπεδο, και το μόνο που μένει είναι η Ελλάδα να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλει.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αν θέλει κάποια στιγμή να παρουσιαστεί ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας», τόνισε.

Όσον αφορά την περαιτέρω ελάφρυνση στο χρέος που αναμένει η Αθήνα, ο γερμανός τεχνοκράτης εκτιμά ότι οι δανειστές «δεν είναι καν βέβαιοι ότι όντως υφίσταται ανάγκη για τέτοιες μικρές παρεμβάσεις».

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ