Κλείσιμο

Λύση για την κάλυψη όλων των εκκρεμοτήτων του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Εκατό εκατομμύρια ευρώ ενέκρινε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για άμεση και οριστική λύση για την κάλυψη όλων των υπαρχόντων δικαιούχων του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» ενώ προανήγγειλε και νέα χρηματοδότηση.

Ο υφυπουργός ενέκρινε την άμεση χρηματοδότηση του ΕΤΕΑΝ, με το ποσό των 100 εκ. ευρώ , για την πλήρη αποπληρωμή όλων των δικαιούχων που ανέρχονται σε περίπου 10.000 νοικοκυριά και αναμένεται να εξοφλήσουν περίπου 30.000 επαγγελματίες- από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εγκριθεί από την Ε.Ε. η ένταξη νέων χρηματοδοτήσεων για δικαιούχους του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», με εμπροσθοβαρή χρονικά τρόπο, στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον», αποτελεί ένα επιτυχημένο εργαλείο υποστήριξης της αειφόρου αναπτυξιακής πολιτικής, αφού έχει πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις, επαγγελματίες και μεγάλο αριθμό ελληνικών νοικοκυριών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ