Κλείσιμο

Δένδιας: Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 10.000 καινούργιους επιχειρηματίες

Ένα συνολικό σχήμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του επιχειρείν προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως επισημαίνει ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατίας. «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 10.000 καινούργιους επιχειρηματίες. Η ανεργία δεν μπορεί να απορροφηθεί από το κράτος» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε στους νέους ανθρώπους την αντίληψη ότι δεν χρειάζεται για να ευτυχήσουν στη ζωή τους να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Μπορούν να φτιάξουν επιχειρήσεις, μπορούν βγουν στην αγορά και το κράτος δεν θα είναι απλώς δίκαιο, αλλά θα τους διευκολύνει σ' αυτήν τη δραστηριότητα τους. Όπως επίσης και να τους πούμε ότι και η αποτυχία είναι μέσα στη ζωή. Όποιος αποτύχει μία φορά δεν πρόκειται να τον κρεμάσουμε στο Σύνταγμα, αν, βεβαίως, δεν είναι απατεώνας. Και στις προηγμένες χώρες η αποτυχία συγχωρείται, αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 10.000 καινούργιους επιχειρηματίες. Η ανεργία δεν μπορεί να απορροφηθεί από το κράτος» αναφέρει σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την αναστολή της υπουργικής απόφασης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, που επέτρεπε αυτή τη διαδικασία σε δέκα περιοχές της χώρας, τονίζει ότι «δεν με έπεισε η απόφαση της αναστολής, όπως και πολλούς δεν έπεισε. Το μέτρο ήταν δοκιμαστικό. Όταν με προσωρινές διαταγές εμποδίζεται η δοκιμαστική περίοδος, δεν θα έχουμε απλώς στοιχεία για να κάνουμε μία συζήτηση, που θα κάναμε στο τέλος του χρόνου».

Ο κ. Δένδιας
προσθέτει ότι το κείμενο πρότασης για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας περί Ανωνύμων Εταιρειών που ισχύει από το 1920, θα παραδοθεί το Νοέμβριο, από την επιτροπή Πετράκη, ενώ για τη νομοθεσία που ετοιμάζεται για τα κόκκινα δάνεια, η τρόικα έχει ζητήσει να υπάρχει κάποιο σχήμα που θα εποπτεύει την εφαρμογή αυτού του νομοθετήματος.

Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς ο υπουργός Ανάπτυξης υπογραμμίζει πως «αν θεραπεύσουμε τις αιτίες, δεν χρειάζονται ρυθμίσεις. Αν ρυθμίσουμε τα στεγαστικά και τα επιχειρηματικά, το πρόβλημα θα το έχουν μόνο οι απατεώνες».

Πηγή: skai.gr