Ρέγκλινγκ: Το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης λήγει στο τέλος του 2014

Παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις του Γκίκα Χαρδούβελη ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, οι πιέσεις των Ευρωπαίων εντείνονται.

«Το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα λήξει στο τέλος του 2014 ανεξαρτήτως αν παραμείνουν αδιάθετα κεφαλαία», τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης (ESM) Κλαους Ρέγκλινγκ σύμφωνα με το πρακτορείο Βloomberg σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.

Ο γερμανός τεχνοκράτης επισήμανε ότι αν τα χρήματα δεν έχουν διατεθεί έως τότε, είτε δεν θα διατεθούν καθόλου, είτε αν κάποιος θέλει να υπάρξει επιμήκυνση του προγράμματος αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω πολιτικής διαδικασίας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν πιστεύει πως το ΔΝΤ θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, γιατί ορισμένες από τις χώρες της ευρωζώνης ζητούν την παρουσία του ως προϋπόθεση της διάσωσης.

Ερωτηθείς δε, για τις προοπτικές των μελλοντικών διαπραγματεύσεων και ειδικά για το ενδεχόμενο αλλαγής των όρων της δανειακής σύμβασης και την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας ο Ρέγκλινγκ απάντησε πως «σχετικά σύντομα θα ξέρουμε τι θα συμβεί».

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», ο έλληνας υπουργός Οικονομικών εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα μπορέσει να καλύψει μόνη της ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό και επισημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ