Σταϊκούρας: Διάθεση 26,8 εκατ. ευρώ από εγκληματικές δραστηριότητες σε παιδεία, υγεία, εργασία

Την κατανομή 26,8 εκατ. ευρώ, εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε δράσεις των υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Εργασίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Eιδικότερα, 9 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για δαπάνες λειτουργίας και θέρμανσης των πανεπιστήμιων, καθώς και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων Αρεταίειον και Αιγινίτειο, 8,9 εκατ. ευρώ δίνονται στο υπουργείο Υγείας για την χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ, και αλλά 8,9 εκατ. ευρώ στο υπουργείο Εργασίας για την κάλυψη δαπανών μετακίνησης πολύτεκνων και υπερήλικων.

«Η κυβέρνηση, πέραν των μνημονίων, δείχνει έμπρακτα πώς αντιλαμβάνεται τη συλλογική λειτουργία της και τον ορθολογισμό στην κατανομή των διαθέσιμων πόρων» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Αναλυτικά τα ποσά:

1ον. Ποσό ύψους 9 εκατ. ευρώ διατίθεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο αναλύεται ως εξής:
- 4,14 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση ΑΕΙ (κάλυψη δαπανών λειτουργίας των ΑΕΙ και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων Αιγινήτειο και Αρεταίειο καθώς και προμήθεια καυσίμων θέρμανσης).
- 1,6 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση ΤΕΙ (κάλυψη δαπανών λειτουργίας των ΤΕΙ και προμήθεια καυσίμων θέρμανσης).
- 2 εκατ. ευρώ για ενίσχυση ΑΕΙ και ΤΕΙ για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σίτισης των φοιτητών.
- 1 εκατ. ευρώ για ενίσχυση των Ερευνητικών και Επιστημονικών Ιδρυμάτων.
- 260.000 ευρώ για ενίσχυση της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης καθώς και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

2ον. Ποσό ύψους 8,9 εκατ. ευρώ διατίθεται στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του σε τρίτους και σε ασφαλιστικά ταμεία καθώς και για την αγορά φαρμακευτικού–υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων.

3ον. Ποσό ύψους 8,9 εκατ. ευρώ διατίθεται στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για κάλυψη δαπανών μετακίνησης ατόμων ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, υπερήλικες κλπ.).

Από την ημερομηνία διάθεσής τους, αυτά τα ποσά θα πρέπει να απορροφηθούν εντός τριμήνου.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Nίκος Φιλιππίδης