Συνάντηση Σαμαρά - Χόγιερ - Υπογραφή συμφωνιών ύψους 815 εκατ. ευρώ με την ΕΤΕπ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει στις 6 το απόγευμα στο Μαξίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ.

Ο Βέρνερ Χόγιερ θα υπογράψει σήμερα Πέμπτη συμφωνίες συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, για την αποπεράτωση του μετρό, αλλά και για θέματα σχετικά με την ενέργεια 

Οι συμφωνίες θα υπογραφούν στην εκδήλωση με θέμα «Προώθηση ανάπτυξης και απασχόλησης», όπου εκτός του προέδρου της ΕΤΕπ, θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους της πως ματαιοπονούν όταν την επικρίνουν για το ύψος των δημοσίων επενδύσεων έστειλε στο μεταξύ την Τετάρτη το Βερολίνο. 

«Οι επικρίσεις που δέχεται η Γερμανία και σύμφωνα με τις οποίες επενδύουμε υπερβολικά λίγο είναι μάταιες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με υπόβαθρο τη συζήτηση που έχει αρχίσει από τους εταίρους της Γερμανίας, ιδιαίτερα τη Γαλλία, για την οικονομική πολιτική της χώρας.

Την Τρίτη, ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, σε ομιλία του προς τους γάλλους βουλευτές, είχε καλέσει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί για την ανάπτυξη της ευρωζώνης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ