Λαγκάρντ: Δέχτηκα απειλές για τη ζωή μου όταν μίλησα για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα (upd)

Αίσθηση προκαλούν οι ισχυρισμοί της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, πως δέχτηκε απειλές για τη ζωή της μετά από σχόλια που έκανε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

«Καλύτερα να μην πω πολλά γιατί, ξέρετε, όταν έχω μιλήσει για την Ελλάδα και τους φόρους της στο παρελθόν, δέχτηκα απειλές για τη ζωή μου και έπρεπε να αυξηθεί η ασφάλειά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στους «Financial Times».

Ο εφοπλισμός ή άλλες ομάδες, πραγματικά πληρώνουν τους φόρους τους, αναρωτήθηκε; «Δεν νομίζω», συμπλήρωσε.

Στη δήλωση Λαγκάρντ αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, κάνοντας λόγο για «συγκλονιστική» δήλωση και για «απαράδεκτη σιωπή» της κυβέρνησης.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει «για τις προκλητικές ασυλίες συγκεκριμένων στρωμάτων και κατηγοριών».

Στη συνέντευξή της, η κ. Λαγκάρντ σημειώνει επίσης πως υπάρχει μετακίνηση πολλών «πλούσιων μελών της ελληνικής ελίτ» σε μέρη όπως το Λονδίνο, σε αναζήτηση «χαμηλότερων φόρων» αλλά και θέσεων εργασίας.

Παραδέχτηκε ωστόσο πως η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου υπάρχει μετανάστευση νέων και δημιουργικών ανθρώπων, σημειώνοντας πως το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίσει και η πατρίδα της, η Γαλλία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ