Ανδρεάδης: Ρεκόρ αφίξεων με 21,5 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα το 2014

Νέο ρεκόρ αφίξεων θα καταγράψει το τρέχον έτος ο ελληνικός τουρισμός, παρά το αντίξοο διεθνές κλίμα. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη dimokratiki.gr ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης «θεωρούμε πλέον βέβαιο ότι στο τέλος του έτους θα έχουμε επιτύχει νέο ρεκόρ 19,5 εκατ. διεθνών αφίξεων (προηγούμενη εκτίμηση 19 εκ), συνολικά 21,5 εκατ. συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας και 13,5 δισεκ. ευρώ άμεσων εσόδων (προηγούμενη εκτίμηση 13 δισ. ευρώ) συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας, αντίστοιχα».

«Οι στόχοι θα επιτευχθούν, παρά τις απώλειες τουριστικών εσόδων για το τρέχον έτος, λόγω της κρίσης σε Ρωσία και Ουκρανία, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ. Η λειτουργία μέρους της ρωσικής τουριστικής αγοράς εμφάνιζε χαρακτηριστικά “φούσκας”, με αποτέλεσμα να ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρξουν, κάποια στιγμή, σοβαρές εξελίξεις», εξηγεί ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τονίζει ακόμη ότι η τρέχουσα κρίση έχει και θετική πλευρά, καθώς οδηγεί σε εξυγίανση και αναδιάρθρωση της αγοράς, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικές μεσοπρόθεσμες προοπτικές (2,5 εκατ. το 2021) και παραμένει από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό.
Πηγή: skai.gr