WSJ: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα σε real estate και τουρισμό

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, κυρίως στον τομέα των ακινήτων και του τουρισμού, επιδεικνύουν ξένοι επενδυτές όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ». 

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στη δημιουργία «πολυτελών ξενοδοχείων» στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, σημειώνοντας ότι «μετά από πολλά και δύσκολα χρόνια, ο τουρισμός στην Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, προσελκύοντας φέτος το καλοκαίρι μεγάλο μέρος του διεθνούς jet set».

Όπως επισημαίνεται, «η προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών δίνει κίνητρα στους επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των πολυτελών ξενοδοχείων, όπως έδειξε και το πρόσφατο έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρα Βουλιαγμένης και το Amanzoe».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρεάδη, «η Ελλάδα είναι ξανά της μόδας».

Σε άλλο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σημειώνοντας ότι «το μεγαλεπήβολο σχέδιο ύψους 8 δισ. ευρώ προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείων, πολυτελών κατοικιών, γραφείων, εμπορικών κέντρων, μαρίνας, ενιδρύου και ενός γιγαντιαίου πάρκου».

Όπως δήλωσε ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, «οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2016 με χρόνο πλήρους ολοκλήρωσης του σχεδίου έπειτα από 15 έως 20 χρόνια».

Αναφορά γίνεται και «στα γραφειοκρατικά προβλήματα που παρεμποδίζουν την έναρξη των εργασιών και δημιουργούν αβεβαιότητα για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου». Σύμφωνα με την Lamda Development, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, «εάν προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου, πέρα από τη δημιουργία ενός νέου θαλάσσιου προορισμού στην Αθήνα, το ΑΕΠ της χώρας θα αυξάνεται ετησίως κατά 1,5-2% έως το 2025, ενώ θα δημιουργηθούν την ίδια περίοδο 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Η Lamda Development ευελπιστεί να προσελκύσει τώρα και άλλους επενδυτές για την ολοκλήρωση του σχεδίου».

Τέλος, γίνεται αναφορά «στην απόσυρση της διεκδίκησης του Ελληνικού από την ισραηλινή εταιρεία Elbit Imaging, μετά τις επιφυλάξεις που διατύπωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τον χώρο του Ελληνικού στην περίπτωση που βρεθούν αρχαιότητες στην περιοχή ή το υπέδαφος αποδειχθεί μολυσμένο» και σημειώνεται ότι «σε πορεία διευθέτησης βρίσκεται, επίσης, και το θέμα για την αδειοδότηση καζίνου στην περιοχή, καθώς, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης προσφορών».
Πηγή: skai.gr