Χαρδούβελης: Ξεκινήσαμε έναν μαραθώνιο

Για μαραθώνιο έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του μετά το τέλος της πρώτης ημέρας διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο Παρίσι.

«Ξεκινήσαμε έναν μαραθώνιο, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Συζητήσαμε για τα νούμερα του προϋπολογισμού και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά το τέλος της πρώτης ημέρας διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο Παρίσι.

Σε ερώτηση αν αποδέχονται οι δανειστές τις θυσίες του ελληνικού λαού, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι καταλαβαίνουν. Πάντως, οι επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ εξερχόμενοι του κτιρίου του ΟΟΣΑ όπου «φιλοξενείται» η διαπραγμάτευση αρνήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν ετέθη το θέμα των φοροελαφρύνσεων.

«Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις συζητήσεις μετά τη συνάντηση ο Ντέκλαν Κοστέλο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Προσδοκούμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και με τους υπόλοιπους υπουργούς», πρόσθεσε.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν νωρίτερα, και ενώ η διαπραγμάτευση ήταν σε εξέλιξη, ότι παρουσιάστηκαν τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 7μήνου του 2014. «Είμαστε απόλυτα εντός στόχων» επισήμαναν.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι τέθηκε καθαρά από την ελληνική πλευρά η ανάγκη αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού και των επιτυχιών στην οικονομία «που αποδείχθηκαν και αναγνωρίστηκαν από την άλλη πλευρά». Σε ερώτηση τι είπε η τρόικα, η απάντηση ήταν ότι «η τρόικα δεν έχει πάρει θέση».

Σήμερα, Τετάρτη, παρουσία του κ. Χαρδούβελη, συνάντηση με την τρόικα έχουν οι κύριοι Δένδιας, Αθανασίου, Βρούτσης και Μητσοτάκης.
Πηγή: skai.gr