Σαμαράς: Σε κρίσιμη καμπή για την ελληνική οικονομία η ΔΕΘ

Τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων ΕΔΩ 

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης γίνεται φέτος σε μία ξεχωριστή στιγμή και μία κρίσιμη καμπή για την ελληνική οικονομία, δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η φετινή έκθεση συμπίπτει με μια περίοδο που για τη χώρα «ζυγίζονται πολλά πράγματα».

Αναφορικά με το θέμα της αποκατάστασης της ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, το οποίο ετέθη στον πρωθυπουργό, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα δανεισμού της χώρας αλλά και στα stress tests των τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, οι παραγωγικοί φορείς εξέφρασαν τη συμφωνία τους.

Οι επαφές του κ. Σαμαρά έρχονται ενώ αρχίζουν σήμερα Τρίτη στο Παρίσι οι συναντήσεις του κυβερνητικού κλιμακίου με την τρόικα. Από την ατζέντα των συζητήσεων πάντως αναμένεται να μείνουν εκτός οι φοροελαφρύνσεις, το χρηματοδοτικό κενό του 2015 και η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ το Σάββατο, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί στο σχέδιο φοροελαφρύνσεων της κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια αναδιαμόρφωσης του κοινωνικού προφίλ της ασκούμενης πολιτικής μετά από χρόνια λιτότητας.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας, Newsdesk ΣΚΑΪ