Το ΔΝΤ στηρίζει Λαγκάρντ, παρά την έρευνα για το σκάνδαλο Ταπί

Την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είναι αντιμέτωπη με επίσημη δικαστική έρευνα στη Γαλλία για το πολύκροτο σκάνδαλο Ταπί εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με αυτό το θέμα, και συνεχίζει να εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην ικανότητα της Διευθύνοντος Συμβούλου για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων της» ανέφερε το 24μελές διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του.

Η υπόθεση Ταπί αφορά τις καταγγελίες πως το 2008 ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί έλαβε αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ στη δικαστική διαμάχη του με μία γαλλική τράπεζα λόγω των πολιτικών του διασυνδέσεων στην τότε κυβέρνηση. Την επίμαχη περίοδο η κ. Λαγκάρντ υπηρετούσε ως υπουργός Οικονομικών, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί.

Βάσει της γαλλικής νομοθεσίας, η διενέργεια επίσημης έρευνας γύρω από την φερόμενη εμπλοκή της κ. Λαγκάρντ στο σκάνδαλο Ταπί δε σημαίνει απαραίτητα πως η υπόθεση θα καταλήξει στην απαγγελία κατηγοριών ή σε δίκη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ