Κερέ στον ΣΚΑΪ: Πολιτική σταθερότητα και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον με προκλήσεις τα σημάδια της ελληνικής οικονομίας είναι ενθαρρυντικά, έχει περάσει τα δύσκολα, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.

Σημείωσε πως είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να ανακάμψει η οικονομία και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «η πολιτική σταθερότητα είναι πάντα καλή αλλά ό,τι κι αν γίνει στην Ελλάδα αυτό που είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι να μεταρρυθμιστεί η οικονομία. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι σίγουροι ότι οι προσπάθειες που έχουν κάνει πολύ σκληρές και αναγνωρίζονται από όλους στην Ευρώπη, αποδίδουν τώρα καρπούς. Άρα δεν είναι κατάλληλη στιγμή να διακοπεί αυτή η προσπάθεια».

Έχει περάσει τα δύσκολα η ελληνική οικονομία

Για το αν θα χρειαστούν επιπρόσθετα κεφάλαια οι ελληνικές τράπεζες μετά τα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς να πει κάτι τέτοιο, και σημείωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει πολλά και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι κατάφεραν να έχουν ξανά πρόσβαση σε ιδιωτικές κεφαλαιακές αγορές.

O κ. Κερέ σημείωσε ότι είναι νωρίς να ξεκινήσει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους, γιατί όπως είπε «ακόμα δεν ξέρουμε αν θα χρειαστούν χρήματα οι ελληνικές τράπεζες. Θα το ξέρουμε στα τέλη Οκτώβρη, άρα νωρίτερα δεν μπορεί να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση».

Τέλος αναφερόμενος στην τρόικα, είπε ότι δε θα είναι εδώ για πάντα, αλλά θα πρέπει να επανέλθει σε μία άλλη μορφή εντός κοινοτικού πλαισίου και με λογοδοσία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ