Κλείσιμο

Νέο ιστορικά χαμηλά για τα ελληνικά δεκαετή και πενταετή ομόλογα

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησαν την Τετάρτη οι αποδόσεις του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου και του πενταετούς ομολόγου στον απόηχο των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που προέρχονται από την πλατφόρμα του Bloomberg καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο "ρεκόρ" που είχε καταγραφεί στις 10 Ιουνίου όταν η απόδοση του είχε διαμορφωθεί στο 5,58%.

Η άνοδος της τιμής του ελληνικού ομολόγου αντανακλά το γενικότερο θετικό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, ο οποίος έστειλε σήμα για χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων στην Ευρωζώνη. Η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 0,94% με αποτέλεσμα το περιθώριο (spread) μεταξύ των δύο τίτλων να διαμορφωθεί στο 4,63%.

Σε αντίστοιχη τροχιά κινείται και το πενταετές ελληνικό ομόλογο, του οποίου επίσης η απόδοση υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από την ημέρα της έκδοσης του, και συγκεκριμένα στο 3,88%.

Ερωτηθείς πάντως για τις δηλώσεις Ντράγκι, ο γερμανός υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε ότι γνωρίζει πολύ καλά τον κ. Ντράγκι και ότι οι θέσεις του μάλλον "παρερμηνεύτηκαν", ενώ έκανε λόγο για τεράστια πρόοδο των χωρών που έχουν υπαχθεί σε προγράμματα διάσωσης όπως η Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr