Χαμηλότερη επιβάρυνση των ιδιοκτητών οικοπέδων ζητά από Χαρδούβελη το ΠΑΣΟΚ

Ηλεκτρονικά και με τις απλοποιημένες διαδικασίες που χορηγήθηκε και το κοινωνικό μέρισμα θα δοθούν οποίες απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ, όπως προέκυψε από τον συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με κλιμάκιο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη ζήτησαν να επιλεγεί η λύση με την χαμηλότερη επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων.

Από τις συγκεκριμένες αλλαγές εκτιμάται ότι θα προκύψει μείωση της επιβάρυνσης της εν λόγω κατηγορίας κατά 167 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη διορθώσεις που θα γίνουν στην αντιμετώπιση των ημιτελών κτισμάτων με την έκδοση σχετικής εγκυκλίου από τη γενική γραμματέα εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, ενώ φαίνεται ότι το πιθανότερο σενάριο για την αποπληρωμή του φόρου ειναι σε 6 μηνιαίες δόσεις.

«Υπήρξαν ακραίες περιπτώσεις φορολόγησης», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, πριν τη συνάντηση, ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα οικονομίας ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης.

Πρόσθεσε ότι υπήρξε μεγάλο πρόβλημα με τα οικόπεδα εντός οικισμού που βρίσκονταν όμως εκτός συστήματος αντικειμενικών άξιων, σημειώνοντας πως πρέπει να βρεθεί λύση.

Το θέμα της επικείμενης ρύθμισης για τα δάνεια επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν στην ΤτΕ κλιμάκιο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Γιάννη Στουρναρα.

Οι βουλευτές ζήτησαν ειδική μέριμνα για όσους επλήγησαν από την κρίση από το 2010 και μετά. Την προσεχή Τρίτη θα έχουν προγραμματισμένη συνάντηση για το ίδιο θέμα με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια.

Από τις 13:00 το μεσημέρι ο Γκίκας Χαρδούβελης ενημερώνει αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για όλες τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και για τις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ.


Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης