Κλείσιμο

Ρωσικό εμπάργκο: Σε ελάφρυνση των επιπτώσεων προσβλέπει η Αθήνα

Στα 178 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το κόστος για την χώρα μας αν περιληφθούν ελληνικά προϊόντα στη λίστα των προϊόντων του ρωσικού εμπάργκο, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Στο ποσό αυτό, δεν περιλαμβάνεται το κόστος από πιθανή μείωση θέσεων εργασίας στους κλάδους που θα πληγούν.

Η λίστα της απαγόρευσης που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα στην εφημερίδα της ρωσικής κυβέρνησης, περιλαμβάνει κρέας και αλλαντικά, θαλασσινά, λαχανικά, φρούτα και γαλακτοκομικά.

Δεν περιλαμβάνονται παιδικές τροφές, αλκοολούχα και ελαιόλαδο.

Πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Αθήνα προσβλέπει στις προφορικές διαβεβαιώσεις της ρωσικής κυβέρνησης, για ελάφρυνση των επιπτώσεων του εμπάργκο στην ελληνική οικονομία.

Οι αρμόδιοι παράγοντες του υπόγειου Εξωτερικών φέρεται να έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι η λίστα με τα προϊόντα του εμπάργκο θα είναι επιλεκτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μόσχα φέρεται να αναγνωρίζει στην Ελλάδα προσπάθεια μετριασμού των σκληρών θέσεων στο εσωτερικό της ΕΕ και τη θετική ανταπόκριση στην πρόσφατη χρεοκοπία των ρωσικών τουριστικών πρακτορειών.

Ευρωπαϊκή Σύνοδο την επόμενη εβδομάδα για το θέμα προανήγγειλε ο γάλλος υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ.

Το ενδεχόμενο να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της ΕΕ στη Μόσχα επισημαίνοντας ότι η Ένωση θα υπερασπιστεί τους παραγωγούς της χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα.

Για αντίμετρα από τη Ρωσία που θα βλάψουν τη ρωσική οικονομία, έκανε λόγο ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζέισον Φέρμαν.
Πηγή: skai.gr