Επιδοτούμενο ενοίκιο αντί για δόση εξετάζει για τα «κόκκινα στεγαστικά» η κυβέρνηση

Τη δημιουργία ενός «διχτυού ασφαλείας» που θα επιτρέπει στους ευάλωτους δανειολήπτες με «κόκκινα» στεγαστικά να μη χάσουν την πρώτη κατοικία τους εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι τράπεζες να μπορούν μεν να αποκτήσουν την κυριότητα ενός ακινήτου, αλλά στη συνέχεια να το παραχωρούν στους δανειολήπτες έναντι ενοικίου που θα επιδοτείται από το κράτος.

Εναλλακτικά, εξετάζεται η δυνατότητα παραχώρησης του ακινήτου στους δανειολήπτες με μία μορφή leasing, που ίσως μάλιστα να δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα επαναγοράς στο τέλος της μίσθωσης.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος σημειώνει πως «πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, να τους βοηθήσουμε με ένα δίχτυ ασφαλείας».

Ο κ. Χαρδούβελης σημειώνει μάλιστα πως και «οι τράπεζες πρέπει να σκεφτούν λύσεις για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να μείνουν στο σπίτι τους, τουλάχιστον για κάποιο μικρό διάστημα».

Για συμβιβαστική λύση, πρακτική που ήδη εφαρμόζεται από τις τράπεζες έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σημείωσε μάλιστα πως πολλοί δανειολήπτες αρχικά δεν το είχαν δεχτεί, αλλά στη συνεχεία ήλθαν σε συμφωνία με τα πιστωτικά ιδρύματα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ