Συμφωνία ΥΠΕΚΑ – ΣΕΒ για απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη διευκόλυνση, επιτάχυνση και απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης προκείμενου να ενθαρρυνθεί η επιχειρηματικότητα, υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

Αντικείμενο της συμφωνίας η παρακολούθηση, μέτρηση και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας εφαρμογής των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης στην Ελλάδα, η διατύπωση εισηγήσεων για βελτιωτικές παρεμβάσεις, η υλοποίηση δράσεων εκπαίδευσης και ενημέρωσης των εμπλεκόμενων φορέων και η ενίσχυση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, θα συγκροτηθεί «Μόνιμη Επιτροπή Περιβαλλοντικής Αδειδότησης», με πρόεδρο τη γενική γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, με το νόμο για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδοτησης, σε διάστημα τριών ετών μειώθηκαν οι φάκελοι των υποψηφίων από 21.534 σε 2.375, κατά 89%, καθώς οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν.

Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να πάψει η περιβαλλοντική αδειοδότηση να αποτελεί ανάχωμα για τις επενδύσεις και να προχωρούν οι αδειοδοτήσεις με ταχύτητα.
Πηγή: Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Νewsdesk ΣΚΑΪ