Δημόσιο και απολύσεις στο τραπέζι της συζήτησης Μητσοτάκη-τρόικα

Σε εξέλιξη είναι, στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικα.

Στο ΥΠΟΙΚ βρίσκεται και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος συναντήθηκε και χθες με την τρόικα, συζήτηση κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος τα ανοιχτά μέτωπα των εργασιακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό αντικείμενο της συζήτησης αναμένεται να αποτελέσουν, ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, η νέα κινητικότητα χωρίς απολύσεις και ο νέος τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων (πρέπει να είναι έτοιμος έως το τέλος του 2014).

Παράλληλα, κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι το υπουργείο δεν έχει υποχρεώσεις όσον αφορά στα προαπαιτούμενα μέτρα, καθώς το ζήτημα της άρσης των διοικητικών βαρών βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση.

Σημειώνεται ότι, στην αποστολή της τριμερούς έχει πλέον ενσωματωθεί και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος ήταν στην Ουκρανία για την επίβλεψη του εκεί προγράμματος του ΔΝΤ.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ