"Επίθεση γοητείας" Σταϊκούρα σε γερμανούς βουλευτές

Συνάντηση με γερμανούς βουλευτές έχει σήμερα Τετάρτη στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιχειρώντας να καθησυχάσει την αντίληψη που επικρατεί στο Βερολίνο ότι η κυβέρνηση "φλερτάρει" με την ιδέα χαλάρωσης των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Σταϊκούρας θα ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των γερμανικών κομμάτων για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, τις προοπτικές του ελληνικού προγράμματος και για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του 2014, και θα απαντήσει στις ερωτήσεις τους. 

Μιλώντας την Τρίτη στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξήρε την πρόοδο της χώρας μας, εξηγώντας πως «η Ελλάδα τόσο ως προς την οικονομική εξέλιξη όσο και ως προς τους δημοσιονομικούς δείκτες είναι σε καλύτερη θέση από τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει για τον υπολογισμό του δεύτερου προγράμματος».

Το Βερολίνο φοβάται ότι ενδεχόμενη χαλάρωση του προγράμματος θα ήταν ριψοκίνδυνη καθώς η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τα χειρότερα, και επιμένει στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων.
Πηγή: skai.gr