Σαμαράς προς τον πρόεδρο των Τουριστικών Επιχειρήσεων: «Όχι» στις υψηλές τιμές

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι αυξήσεις στις τιμές σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς που έφερε η αύξηση της τουριστικής κίνησης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, με στόχο να μη «θαμπώσει» το success story του ελληνικού τουρισμού, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρέα Ανδρεάδη, και τού τόνισε ότι ο τουρισμός πάει καλά και πως πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να τον διατηρήσουμε σε εξίσου υψηλά επίπεδα τόσο φέτος όσο και τις επόμενες χρονιές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον κ. Ανδρεάδη να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα υψηλών τιμών στα νησιά μας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις διαφορές τιμών που πετυχαίνουν οι ξένοι τουρίστες έναντι των ελλήνων τουριστών στις κρατήσεις ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «το διαδίκτυο δεν κάνει διακρίσεις.»

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη το 2014 όπως προβλέπουν οι συντάκτες του διεθνώς αναγνωρισμένου τουριστικού οδηγού Lonely Planet.

Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντέιλι Νιους» της Νέας Υόρκης, η χώρα μας δείχνει έντονα σημάδια εξόδου από τα χρόνια της κρίσης, «που είχαν σημαδευτεί από την πολιτική αστάθεια και τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας».

Διψήφια ποσοστά αύξησης από τη γερμανική αγορά, σημαντικές αυξήσεις από Αγγλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία και Σκανδιναβικές χώρες, αλλά και επέκταση σε νέες αγορές (συνεδριακός τουρισμός, yachting, κρουαζιέρα, κ.λπ. ), αναμένει για την τρέχουσα τουριστική περίοδο ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Ελλάς Μιχάλης Μαυρόπουλος, με δηλώσεις του στο skai.gr. Ο κ. Μαυρόπουλος εμφατικά τονίζει τη συνεχή αναβάθμιση της Ελλάδος, ως τουριστικού προορισμού, στην «ατζέντα» της TUI.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ